Men nu är det vardag eftermiddag. Några timmar kvar före hemfärden men måstena fortsätter. Inte glömma tvättstugan! Vad skall det bli för mat? Känner Ni att ni redan har ont i magen hur ni skall orka/hinna/ha lust?
Ni är inte ensamma, de flesta känner igen detta. Man drömmer bort sig till semestern där allt bara flöt på energin var på toppen, middagarna blev något roligare och enklare. Fast ni åt samma saker som på vardagarna. Det kanske berodde på solen? Men de mesta av sommaren regnade ju bort!
Kan man ändra på vardagsmiddagar till något mera avslappnat, roligare, mysigare utan en klump i magen?
Hur gör människorna runt i världen? De umgås och njuter av måndagsmiddagen trots att de jobbar hela dagarna, vissa till och med delar en flaska rött på en måndag kväll.
Om vi tänker om.
1. Vi tar bort alla ”måsten” som kopplas till vardagsmiddagarna. (långkok, eget bakade bröd med mera).
2. Vi fixar till det enkla till lite lyxigt (vem har sagt att potatisbullar och bacon inte behöver en duk och fin porslinet). Vi lär oss att lyxa till det lilla i vardagen.
3. När vi väl äter njuter vi för varje tugga och sällskap. Tänk efter hur du äter på restaurangen jämfört med vardagsmiddagen? Lägg ner besticken diskutera dagen njut av stunden med potatisbullarna och fin dukade bordet.
Små medel kan höja vardagsmiddagen men också sänka stressen och måsten. Självklart behöver Ni inte lyxa till varje dag men ha det i tanken hur mycket uppläggningen av maten gör för själen.